Aandachtspunten bij het invullen van de forfaitaire belastingsaangifte

Wie nog een papieren belastingaangifte ontving weet inmiddels dat het jaarlijkse moment is aangebroken om alle nodige gegevens en documenten te verzamelen om deze aangifte tijdig te kunnen indienen.

De aangifte voor de inkomstenbelasting voor landbouwers die belast worden op basis van het landbouwforfait moet immers dit jaar door de landbouwer ten laatste worden ingediend op 13 december 2018 ongeacht het feit of hij deze op papier indient of via Tax-On-Web.

Wie volmacht geeft aan een accountant of belastingconsulent om zijn aangifte via Tax-On-Web in te dienen, krijgt nog een bijkomende termijn tot 10 januari 2019.

In het artikel dat we schreven voor Landbouwleven geven we een overzicht van de nettowinstberekening en de belangrijkste aandachtspunten, voor de lezers die zelf hun aangifte willen invullen. Wie de officiële teksten ter zake wil raadplegen kan dit via www.fisconetplus.be onder de rubriek inkomstenbelastingen/administratieve richtlijnen/forfaitaire grondslagen van aanslag/directe belastingen 2018.

Lees het volledige artikel dat op 12/10/2018  in Landbouwleven verscheen.

DEEL DIT BERICHT: