Fiscale actualiteit en nieuwsberichten

Win-winlening – Anno 2020

De Vlaamse win-winlening is in het leven geroepen om investeringen in kleine en middelgrote ondernemingen aan te moedigen. Kennissen, vrienden en familie kunnen zo makkelijk hun geld ontlenen aan een KMO en krijgen hiervoor ook een belastingvoordeel. Door de coronacrisis werden een aantal voorwaarden versoepeld, waardoor deze manier van geld te (ont)lenen nóg aantrekkelijker wordt. 

Lees meer

Uitstel uiterste indieningsdatum forfaitaire landbouwers

Normaal moesten de forfaitaire landbouwers hun aangifte in de personenbelasting met betrekking tot het inkomstenjaar 2019 indienen uiterlijk op 11 december 2020. Voor mandatarissen van forfaitaire landbouwers bedroeg de uiterste indieningsdatum 11 januari 2021.

Door de gevolgen van de corona-crisis is de uiterste indieningsdatum van de aangifte in de personenbelasting van de “forfaitaire belastingplichtigen” verlengd tot donderdag 31 december 2020, zowel voor de papieren aangiften als voor de online aangiften via MyMinfin (Tax-on-web).

Lees meer

Gelegenheidswerknemers kunnen beroep doen op tijdelijke werkloosheid door overmacht quarantaine

Gelegenheidsarbeiders in de land- en tuinbouw kunnen sinds 21 augustus 2020 onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht quarantaine. Het gaat om werknemers die naar aanleiding van een COVID-19 besmetting verplicht in quarantaine moeten.

Lees meer